Kako izbrati pravo toplotno črpalko?

Toplotna črpalkaTermodinamična naprava, imenovana toplotna črpalka, je naprava, katero bi moral uporabljati vsak. Gre za napravo, ki sprejema toploto iz svoje okolice, katero nato kompresor dodatno segreje, kar pa poskrbi za ogrevanje vode. Toplotna energija se črpa iz zraka, zemlje ali vode, kar pomeni, da toplotna črpalka pripomore k zmanjšanju emisij ogljikovega dioksida v našem okolju in to tudi za več kot 70%. Poleg tega pa toplotna črpalka tudi vam zniža račun za ogrevanje, prav tako za 70%. Toplotne črpalke, se med seboj razlikujejo, med drugim tudi glede na to, kje iz narave črpajo energijo, za ogled ponudbe pa kliknite tu.

Vgradnja toplotne črpalke zrak-voda je izjemno preprosta in zanjo ni potreben večji gradbeni poseg, kot je to značilno za toplotno črpalko zemlja-voda ali pa voda-voda. Za delovanje črpalke zrak-voda namreč ni potrebno izdelati vrtine, montaža le te črpalke pa je podobna montaži klimatske naprave in je izvedljiva v enem dnevu. Ponudbo palete toplotnih črpalk Atlantic boste našli na spletni strani podjetja Tersus, ki si jo lahko ogledate tukaj. Če se sprašujete, kako izbrati svojo toplotno črpalko, boste odgovor našli na spletni strani in po pogovoru s strokovnjakom. Lahko se boste odločili za toplotno črpalko Alfea Evolution, Alfea Extensa, Alfea Excellia ali pa Alfea Excellia Duo.

Na dani spletni strani si lahko ogledate tudi slike in si preberete še več informacij o toplotnih črpalkah. Podjetje Atlantic sicer velja za večjega proizvajalca toplotnih črpalk v Evropi. Po prebranem na spletni strani se boste gotovo lažje odločili, katero toplotno črpalko bi izbrali.

Izberite primerno napravo zase

Toplotne črpalke

Zaradi vse dražjih naftnih derivatov, vam ponujamo toplotne črpalke, ki bodo vaše stroške ogrevanja bistveno zmanjšale. Nudimo vam kvalitetne toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode in ogrevanje stanovanj ali objektov. Svetujemo vam, da se pred nakupom za vsa vprašanja obrnete na nas.

Ali ste vedeli?


 
Prva toplotna črpalka, je nastala v Ameriki, ko je leta 1940 Robert C. Weber popolnoma nenamerno odkril, da je izstopna cev hladilnika za hlajenje sistema tako vroča, da si z njo lahko opečeš roko. Tako je spoznal, da bi se dalo to toploto izkoristiti. Zato je izvedel poskus in svoj grelnik vode povezal s hladilnikom, rezultat katerega je bila večja količina tople vode, kot jo je njegova družina lahko porabila.
 
Z rezultati je bil tako zadovoljen, da se je odločil zgraditi toplotno črpalko, ki bo sposobna ogrevati celoten dom in že naslednje leto je Webber prodal svojo peč na premog.

Kategorije